Rólunk

1. KORSZAK

A Crash & Ride története 2012 végén indult, amikor Zsolti és Toxy (Tokár Gábor) elhatározták, hogy egy ideje tartó hallgatás után újra közös zenélésbe fognak. Korábbi zenei projektekből, barátságokból származó ismertségek alapján a banda magja pár nap alatt összeállt:
Tokár Gábor (ének, zene, dalszöveg), Darázsi Zsolt (billentyű, zene), Darázsi László (gitár), Devecz Gyula (dob), Neogrády Attila (basszusgitár).

Az elhatározással kezdetét vette a zenekar történetének 1. korszaka, a bemutatkozó koncertre 2013 májusában került sor a Zúzda Rock Kertben. Eredeti elképzelés szerint a banda olyan nagy nevektől származó feldolgozásokat játszott, mint például Sonata Arctica, Hammerfall, For My Pain, Paradise Lost és Nightwish, melyek helyét idővel saját számok vették át. Végül kialakult egy közös irány: a stílus szimfonikus rock/metál. Megszületett az első két saját szám, az All in Green és a The Last Day on Earth (ez utóbbiról klip is készült). Érdekesség, hogy a zenekar neve egy ír vendéglátóipari egységben született, melyet a két cintányér típus neve ihletett.
Három év és több mint 20 koncert után Attila úgy döntött, hogy átadja a basszert Biró Tamásnak, aki méltó utódként folytatta munkáját. Néhány évvel később, 2017 végén Gábor és Tamás a sok saját zenével töltött közös munkát követően kiváltak a zenekarból.

 

2. KORSZAK 

A 2018-as év elején a Crash & Ride-hoz csatlakozott Pataki Rebeka (basszusgitár) és Herka Róbert (ének). Megújult felállásban indultak több tehetségkutatón, mint például Q-faktor, ahol saját szájízükre formált Queen dalokkal hozták haza az 1. helyet és a közönségdíjat.
Ezt követően szerepeltek a Rock Rádióban, Újpest TV-ben és az Újpesti Kulturális Központban.

Elkészült az első live-session videó is Rózsa Laura együttműködésével.

 

 

Sok közös élmény után korszakváltás következett basszer és ének fronton.

” In mid-air we are all floating
Doubt is the price we have to all believe in
Swing or the slide, you are ready for a ride
Time to fly, then let go run away far away! “
(Tears Will Dry)


3. KORSZAK 

2019. nyarán új korszak kezdődött: A zenekar női énekre váltott. A Crash & Ride énekesnője Schneider Esztella lett, a basszusgitárt pedig Kántor Gábor ragadta meg. A banda ezzel új kihívások elé nézett, mindannyiunk örömére. Folyamatos próbák és stúdiózás mellett készülnek egy bemutatkozó koncertre, ami az S8-ban lesz 2020. január 17-én.

 

 

 

4. KORSZAK 

2021-ben egy ‘hosszú’ COVID szünet után csatlakozott hozzánk újra Pataki Rebeka (basszusgitár) és Szűcs Gábor (ének). Így ismét férfi énekkel tudjuk kényeztetni közönségünket. 

Ezen felállás bemutatkozó koncertje 2022. május 13-án lesz, ahol új számok is hallhatók majd.